Bandelės su mangais
Tešlai:
12 stiklinės pieno,
3 kiaušiniai,
150 g cukraus,
1 stiklinė miltų,
100 g margarino,
150 g grietinės,
22 g mielių,
3 šaukštai kakavos.
Įdarui:
2 mangai,
4 šaukštai cukraus,
2 lašai migdolų esencijos.
Užminkome mielinę tešlą ir paliekame pakilti. Kai tešla pakyla, padaliname ją į vienodus gabaliukus, iškočiojame apvalius lakštelius, dedame įdarą, užspaudžiame kraštus, juos įpjauname, paliekame pakilti. Kai pakyla, kepame orkaitėje 180-200 °C temperatūroje. Ruošiame įdarą: nuo mango nulupame odelę, išimame kauliuką. Mangą supjaustome kubeliais, dedame šaukštą grietinės, įlašiname migdolų esencijos, įberiame cukraus, sumaišome.