Burnoje tirpstantis varškės pyragas

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė
Nesudėtingai paruošiamas ir gardus. Girdėjau siūlomą jam pavadinimą: tirpstantis 🙂 Nes jis tikrai tirpsta burnoje.
Taigi, alternatyva visų mėgiamiems cheese cake’ams. Nenaudosime brangaus kreminio sūrio. Naudosime paprastą varškę.
O dabar apie tai, ko reikės:
Pagrindui:
- ~250-300 g sausainių. Naudoti paprasti, panašūs į legendinį “Gaidelį”
- ~120-130 g sviesto
- poros šaukštų cukraus
- žiupsnio druskos
Varškės masei:
- kilogramo varškės (man pasisekė, gavau naminės, tačiau galima naudoti ir tokią ar panašią)
- puodelio cukraus + šiek tiek vanilinio cukraus
- 5 vidutinių arba 4 nemažų kiaušinių
- 3 šaukštų miltų
- 100ml riebios grietinėlės
- nutarkuotos apelsino ir citrinos žievelės
Gaminimas:
Pagrindo gaminimas:
Sausainius sutrupinam iki smulkių trupinių. Čia man pagelbėjo mylimas brolis – su bulvių grūstuve jis gana greit iš sausainių pagamino trupinius. Trupinius užpilam lydytu sviestu, įdedame cukraus, druskos, išmaišom, masę sukrečiam į kepimo formą, nuimamais šonais (prieš tai juos ištepame sviestu). Išlyginam ir paspaudžiam. Paliekam atvėsti.
Varškės masė:
Pirmiausia reikia pertrinti varškę. Gerai pertrinti varškę. Vėl įdarbinau brolį su bulvių grūstuve, kuris varškę pertrynė labai šauniai. Gera turėti gerą brolį. Ačiū jam 🙂 Turint pertrintą, kreminės konsistencijos varškę, į ją dedame cukrų (ir paprastą, ir vanilinį), pilame grietinėlę ir beriame miltus. Tada mušame kiaušinį, darbuojamės mikseriu – išplakam. Dedam kitą kiaušinį – procesą kartojam. Kai sudėti visi kiaušiniai ir viskas išplakta, nepamirštam pagardinti citrinos ir apelsinų žievelėmis. Išmaišome. Masę pilame ant pagrindo ir kepame. Kepiau ~30min 180C orkaitėje, tada sumažinau iki 150C ir kepiau dar ~valandą. Galbūt tai buvo šiek tiek ir per daug 🙂 kaip matoma nuotraukoje, pyrago viršus apskrudęs. Tačiau tai skoniui nepakenkė. O svečiai klausė, iš ko padarytas pyrago viršus, nes labai gardus :)) Taigi.
Tiek šį kartą, skanaus!