Kalėdinis vaisių pyragas(gaminti iš anksto!)

Kalėdinis vaisių pyragas(gaminti iš anksto!)

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Taigi, negaliu nepasidžiaugti, kad jau antri metai kai kepu šį kepinį ir jis pavyksta puikiausiai.
Šiemet pyragas ant spintelės išgulėjo 2 mėnesius. Puikumėlis 🙂 negaliu atsidžiaugti.

Reikės:

  • 225g sviesto,
  • 200g rudojo cukraus,
  • 4 kiaušinius,
  • 1 šaukštelį kepimo miltelių,
  • 1 citrinos sultis,
  • 4 stiklines miltų,
  • 200g razinų,
  • 200g džiovintų figų,
  • 200 džiovintų abrikosų
  • 100g džiovintų melionų
  • 100g migdolų,
  • 250g džiovintų braškių,
  • 100g džiovintų slyvų
  • 200g džiovintų kriaušių
  • 1 citrinos nutarkuota žievelę

Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių. Formą ištepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi.Minkštą sviestą išplakti su cukrumi. Vis plakant po vieną sudėti kiaušinius, supilti citrinos sultis, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėti susmulkintus džiovintus vaisius ir kitus priedus. Tešlą sudėti į paruoštą formą ir kepti 2 valandas.

Iškepusį pyragą PILNAI atvėsinti, sandariai suvynioti į foliją ir įdėti į maišelį. Saugoti kambario temperatūroje 2 mėnesius, mažų mažiausiai – 2 savaites.
Skanaus!
Kalėdinis vaisių pyragas