Kapučino tortas su riešutais
Tešlai reikės:
3 kiaušinių, 8 šaukštų miltų,
6-7 šaukštelių cukraus,
8 šaukštų krakmolo,
kupino šaukštelio kepimo miltelių
Pertepimui reikės:
1/2 l riebios grietinėlės,
2 šaukštų cukraus,
100g sukapotų riešutų,
20g tirpios kapučino kavos,
4 šaukštų kakavos, kavos pupelių ir plaktos grietinėlės.
Trynius atskirkite nuo baltymų ir sutrinkite su cukrumi. Ant trynių dėkite išplaktus baltymus pakaitomis su miltais, sumaišytais su kepimo milteliais ir krakmolu, ir viską sumaišykite. Tešlą sukrėskite į riebalais išteptą formą. Tešlos purumas ir kilimas priklauso nuo to, kaip ištrinti tryniai su cukrumi bei kaip išplakti baltymai. Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Perpjaukite iškeptą biskvitą į tris dalis. Grietinėlę suplakite su cukrumi ir kapučino kava. Trečdalį grietinėlės palikite, o į kitą sudėkite riešutus ir pertepkite tortą. Viršų ir kraštus aptepkite palikta grietinėle ir pabarstykite kakava. Prieš patiekdama į stalą tortą papuoškite plakta grietinėle ir kavos pupelėmis.