Kavos tortas

Kavos tortas

Recepto autorius: Saldu sūru

Kartais įžangos visai nesirašo. Tiek jau to. O tortas buvo labai švelnus, kiek primenantis Tiramisu, putėsiai tiesiog idealūs mano skoniui. Jei torto nevalgys mažieji, labai rekomenduoju nepabijoti šliūkštelti šiek tiek kavos likerio, kaip nurodyta recepte. P.S. kepiau kolegoms, bet jis taip ir nenukeliavo iki darbo :P.

24 cm skersmens tortui iškepti prireiks:

biskvitui

  • 3 kiaušiniai
  • 1/3 st. cukraus
  • 1/3 st. kakavos
  • 1/3 st. miltų

kavos musui (putėsiams)

  • 1 v.š. želatinos ir 2 v.š. šalto vandens jai išbrinkinti
  • 190 ml stiprios kavos
  • 4 v.š. kavos likerio (nebūtinai)
  • 3 v.š. cukraus pudros
  • 250 ml grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
  • 250 g maskarponės sūrio

šokoladiniam glajui

  • 100 ml grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
  • 100 g juodojo šokolado
  • 1 v.š. sviesto
  • sulaistymui ir pertepimui
  • kavos likerio arba saldintos kavos
  • 3-4 v.š. vyšnių uogienės

Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių. Kiaušinius su cukrumi plakame didžiausiu greičiu, kol masė patrigubės ir ims formuotis standžios putos. Miltus ir kakavą išsijojame ir per du kartus atsargiais judesiais įmaišome į kiaušinius. Atsegamą kepimo formą patepame sviestu ir išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 20 minučių arba kol iškeps (tikriname mediniu pagaliuku). Biskvitą ataušiname ant grotelių. Tada sulaistome kavos likeriu (kava) ir pertepame uogiene.

Kavos putėsiams išbrinkiname želatiną vandenyje. Tuo tarpu, išsiverdame stiprios kavos. Karštoje kavoje ištirpiname želatiną, supilame kavos likerį ir ataušiname iki kambario temperatūros. Maskarponės sūrį išplakame su cukrumi. Toliau plakdami mažiausiu greičiu, supilame ataušusią kavą. Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į maskarponės-kavos masę.

Biskvitą dedame į atsegamą torto formą, užpilame putėsius ir dedame į šaldytuvą bent valandai, kad putėsiai sustingtų.

Glajui užverdame grietinėlę ir užpilame ja sulaužytą šokoladą. Įdedame  sviestą ir gerai išmaišome, kol glajus taps vienalytis. Ataušiname ir užpilame ant sustingusių putėsių. Leidžiame glajui sutvirtėti.

P.S. kiek kitaip kepiau biskvitą, nei nurodyta originale. Kadangi lenkiškai nekalbu, o receptą verčiau Google vertėjo pagalba, pakeičiau glajaus gaminimo eigą. Glajus iš nurodytų produktų išėjo pernelyg skystas, todėl kitąkart gaminsiu jį su perpus mažiau grietinėlės.

Receptas: Kwestia smaku
Kavos tortas
Kavos tortas
Kavos tortas