Dalios kavos tortas

Dalios kavos tortas

Recepto autorius: Dalios svetainė

Paprastas, švelnaus kavos skonio, gal net tiramisù primenantis ir lengvai pagaminamas tortukas. Pakankamai drėgnas ir gana sotus dėl maskarponinio kremo. Labai tinka savaitgalio paskaninimui prie nesaldžios kavos arba rimtesnei progai, kai nėra laiko ilgai ruošti desertą.

Kavos tortui (21 cm skersmens) reikės:

Biskvitui:

  • 100 g tirpinto sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 170 g cukraus
  • 180 g miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 100 ml pieno
  • 1-2 a.š. tirpios kavos

Sirupas biskvitui sudrėkinti:

  • pusė stiklinės vandens
  • 1/4 stiklinės cukraus

Torto kremui:

  • 250 g maskarponės
  • 2 stiklinių grietinėlės (33 % ir daugiau)
  • 2 v.š. cukraus pudros
  • 2 a.š. tirpios kavos

Apskritą 21 cm skersmens torto kepimo formą atsegamais kraštais išklojame kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C.

Sviestą ištirpiname ir ataušiname. Pašildome dalį pieno ir jame ištirpiname kavos miltelius, supilame likusį pieną ir atvėsiname.

Virš vandens garų vonelės karščiui atspariame dubenyje mikseriu išplakame kiaušinius. Plakame 2-3 min., kol sušils. Tada nuimame nuo kaitros ir plakame toliau, kol atvės, pabals ir masė taps puri.
Toliau plakant mažiausiu greičiu po truputį beriame su kepimo milteliais sumaišytus miltus, pilame kavą su pienu ir galiausiai – sviestą. Viską išplakame iki vientisos masės.

Gautą tešlą supilame į paruoštą kepimo formą ir kepame, kol įsmegtas medinis krapštukas nebeapkibs tešla. Man kepė daugiau nei pusvalandį, taigi kepimo metu vis reiktų patikrint. Iškepusį biskvitą ataušiname ant grotelių ir horizontaliai perpjauname pusiau.

Torto kremui dideliame dubenyje iki purumo išplakame maskarponę, grietinėlę ir cukraus pudrą. Kavos miltelius ištirpiname 1 v.š. karšto virinto vandens ir ataušiname, po to supilame į kremą ir kelias sekundes paplakame (arba išmaišome šaukštu).

Sirupui skirtus produktus sumaišome, užviriname ir ataušiname. Gautu sirupu sulaistome abu biskvitus.

Ant vieno biskvito tepame pusę paruošto kremo, uždedame antrą biskvitą, užtepame likusį kremą, bet šiek tiek paliekame ir torto kraštams aptepti. Puošiame pagal išmonę. Maniškis puoštas cukriniais žirneliais ir kavos pupelėmis šokolade. Skanaus :)

Šaltinis: Вкусно с Армушик

Kavos tortas
Kavos tortas

Sekite Dalios svetainė puslapį FB.