Rudųjų ryžių, vynuogių ir fetos salotos
Recepto autorius: Dalios svetainė
Lengvai paruošiamos, gardžios, sočios, spalvingos ir nekasdieniškos sudėties bei išvaizdos rudųjų ryžių salotos. Saldžios gaivos ir spalvingumo suteikia vynuogės, malonaus sūrumo – fetos sūris, pavasariškos žalumos – šviežios petražolės, sotumo – ryžiai ir skrudinti anakardžių riešutai. Produktų kiekius toliau aprašiau tokius, kokius naudojau, koregavau pagal savo skonį ir poreikį. Labai graži įvairių skonių puokštė 🙂
Rudųjų ryžių, vynuogių ir fetos salotoms reikės:
- 200 g rudųjų ryžių
- kupinos saujos besėklių vynuogių
- 100 g fetos sūrio
- pusės raudonojo svogūno
- pundelio šviežių petražolių
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
- šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- druskos
- kupinos saujos anakardžių riešutų
Ryžius išverdame ir ataušiname. Anakardžių riešutus pakepiname 180 °C karščio orkaitėje maždaug 5 minutes, kol gražiai apskrus ir atvėsiname.
Vynuoges (naudojau mėlynąsias, bet lygiai taip pat tinka žaliosios ir raudonosios) nuplauname, nuskiname kotelius, nusausiname. Perpjauname jas išilgai pusiau. Nuplautus šviežių petražolių lapelius susmulkiname.
Ryžius suberiame į didelį dubenį, supilame pusę aliejaus ir sulčių, pasūdome, pagardiname pipirais, išmaišome. Sudedame vynuoges, smulkiai pjaustytą fetos sūrį, petražoles, plonais pusžiedžiais pjaustytą svogūną, anakardžių riešutus. Užpilame likusį aliejų su sultimis ir dar kartą išmaišome. Skanaus 🙂
Adaptuota pagal Scandi Home