Vištienos ir mangų salotos

Vištienos ir mangų salotos

Recepto autorius: Dalios svetainė

Jei turime iš anksto išvirtos arba keptos/rūkytos vištienos krūtinėlės ir gražiai prinokusį mangą, tai būtinai reiktų paragauti šių salotų. Gaivios, saulėtos, ne tik labai skanios, bet ir sočios salotos, puikus užkandis. Nelabai išalkusiems valgytojams atstos ir pagrindinį patiekalą. Labai patiko!

Vištienos ir mangų salotoms reikės:

  • 1 gerai prinokusio mango
  • vištos krūtinėlės (virtos/keptos/rūkytos)
  • salotų lapų
  • 3-4 kornišonų
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. Dižono garstyčių
  • 1 v.š. medaus
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Virtą/keptą/rūkytą vištos krūtinėlę supjaustome nedideliais gabaliukais. Mangą perpjauname, išimame kaulą, nulupame žievę ir minkštimą supjaustome kubeliais.
Kornišonus supjaustome griežinėliais, salotų lapus suplėšome.
Užpilui gerai išmaišome aliejų, medų ir garstyčias.
Salotinėje išdėliojame salotų lapus, ant viršaus – vištienos gabaliukus, mango vaisiaus kubelius, kornišonų griežinėlius. Viską apšlakstome užpilu ir pagardiname pipirais. Skanaus 🙂

Šaltinis: žurnalas «Приготовь» 2013 m., Nr. 2
Vištienos ir mangų salotos