Keksas su vyšniomis – vyšnių sezono favoritas!
Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Kaip tik vyšnių sezonui 😉
Reikės:
- 240 g persijuotų miltų
- 100 g minkšto sviesto
- 200 g rudo cukraus
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 0,5 a.š. druskos
- 1 didelis kiaušinis
- 150 ml pieno
- 300 g vyšnių
Eiga:
Sviestu aptepkite kepimo popierių ir išklokite juo kekso formą (jeigu silikoninė tada tik aptepti). Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Kiaušinį išplakite su cukrumi iki baltos masės, įdėkite minkštą sviestą ir įpilkite pieną. Sumaišykite persijuotus miltus su kepimo milteliais ir įmaišykite į pirmą masę. Atsargiai įmaišykite vyšnias.Įpilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite val. su trupučiu 🙂 180 laipsnių temperatūroje.
Prieš tai, kaip traukti keksą iš orkaitės, duokite jam truputi atvėsti.
Skanaus !