Lietiniai pataluose
Tešlai:
2 kiaušinių, po 100ml pieno ir gazuoto vandens,
80-100g miltų, šaukšto konjako, žiupsnelio druskos arba cukraus, po šaukštelį vanilinio cukraus ir geros tirpios kavos, saujos graikiškų riešutų.
Patalams:
2 baltymų, 2 šaukštų cukraus, šaukšto konjako.
Baltymus gerai išplakite, sumaišykite su tryniais, druska, cukrumi, konjaku ir galiausiai su miltais. Tešlą sumaišykite su pienu ir gazuotu vandeniu ir valandą palikite pastovėti. Paruoškime kremą: į puodelį įmuškite trynius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos, pastatykite ant labai lėtos ugnies ir plakite šluotele bei plona srovele pilkite pieną. Kai masė sutirštės, suberkite kavą, gerai sumaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Iš tešlos iškepkite 4 lietinius blynus, patepkite kremu, pabarstykite smulkintais riešutais ir kiekvieną blyną sulankstykite į keturias dalis. Sudėkite į formą, pateptą riebalais. Likusius baltymus gerai suplakite. Baigiant plakti suberkite cukrų ir supilkite konjaką. Išplaktus baltymus sudėkite ant blynų. Įdėkite patiekalą į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepkite, kol gražiai pagels. Patiekite tiesiai iš orkaitės.