Manų kruopų pyragas su varške
Recepto autorius: Skanėstai
Labai naminis, sakyčiau kaimiškas, saldus ir laabai sotus. Puikiai atstotų įprastą varškės apkepą vakarienei… ?
Nedidelei skardelei reikia:
- 170 g miltų
- 100 g manų kruopų
- puspilnė stiklinė grietinės (galima keisti kefyru)
- 120 g cukraus
- 60 g sviesto
- 2 kiaušiniai
- poros saujelių razinų
- 200 g varškės
- 1 a.š. sodos
Sulaistymui: 300 ml pieno, kuriame reikai ištirpinti 2 v.š. cukraus, 1 a.š. vanilinio cukraus. Tiesiog pašildom pieną ir suberiam cukrų, maišom, kol ištiros.
Eiga: Išlydom sviestą. Jį sumaišome su cukrumi, šiek tiek paplaktais kiaušiniais. Įmaišome ir grietinę, kurioje nugesinome sodą. Tuomet beriame manų kruopas ir miltus. Sudedame varškę, razinas ir gerai viską išmaišome. Masė gaunasi sausoka, tikrai ne įprasta pyragų tešla, bet taip ir turi būti. Krečiame tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardelę ir kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 35-40min. Iškepusį pyragą sulaistome saldžiu pienu ir leidžiame jam įsigerti. Vuolia. ?