Marmurinis keksas
Jums reikės:
1,5 plytelės šokolado,150g sausainių, pakelio sviesto, druskos, nepilnos stiklinės cukraus, vanilinio cukraus,
6 kiaušinių,2 ir 2/3 stiklinės miltų, kepimo miltelių, 3/4 stiklinės pieno,
migdolų, migdolų likerio,
2 šaukštų kakavos, trupučio aliejaus.
Šokoladą ištirpdykite karštoje vonelėje. Atidėkite 2 šaukštus cukraus, likusį sutrinkite su sviestu, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Nesiliaudama maišyti po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, įpilkite pusę stiklinės pieno, sudėkite 3/4 susmulkintų migdolų ir įlašinkite kelis lašus aliejaus. Tešlą padalykite į 3 dalis. Į vieną įberkite kakavą, likusį cukrų, 3 šaukštus ištirpdyto šokolado ir supilkite likusį pieną. Į kitą dalį tešlos sudėkite sutrupintus sausainius ir supilkite 5-6 šaukštus migdolų likerio.
Į formą pirmiausia supilkite tamsią tešlą, paskui šviesią, o galiausiai – su likeriu. Šakute atsargiai sumaišykite visus sluoksnius Kepkite 50 min. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. Užpilkite likusį šokoladą ir pabarstykite susmulkintais migdolais.