Mielinis pyragas su įdaru
Tešlai:
500-600g miltų,
100ml pieno,
50g sviesto arba margarino,
30g grietinėlės,
1kiaušinis, 25g mielių,
1 arbatinis šaukštelis cukraus,
truputis druskos, pipirų.
Įdarui:
200g kumpio,
100g konservuotų kukurūzų,
100g juodųjų alyvų,
1/2 saldžiosios raudonos paprikos,
200g fermentinio sūrio.
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame mielinę tešlą. Įdarui kumpį ir papriką supjaustome kubeliais, alyvuoges- puselėmis, fermentinį sūrį sutarkuojame. Viską sumaišome su konservuotais kukurūzais.
Iš mielinės tešlos iškočiojame 1 cm storio lakštą. Ant jo vienodai paskirstydami sudedame įdarą ir atsargiai susukame į volelį. Pyrago viršų patepame kiaušinio plakiniu. Kepame 250C temperatūros orkaitėje.