Morkų pyragas su kriaušėmis

Morkų pyragas su kriaušėmis

Recepto autorius: Saldu sūru

Dažną rudens vakarą mano namai pakvimpa kepamu pyragu. Šiemet dažniausiai su morkomis ir moliūgais. Tokiais pat ryškiai, energingai oranžiniais, kaip ir ta klevų alėja, kuria kasryt einu į darbą. Kaip gerai, kol dar tų spalvų yra.

Ir kaip gerai, kad daržovės gali nudžiuginti jų nemėgstančius smaližius pyraguose. Moliūgai, morkos, cukinijos, burokėliai saldžiuose kepiniuose atskleidžia dar vieną gerąją savybę, mat keksai ar pyragai su šiomis daržovėmis būna drėgni ir ilgiau lieka skanūs. Dar viena priežastis džiaugtis nuostabiu rudeniu.

Prisipažinsiu, pyragą kepiau, nes labai jau žaviai atrodė kriaušės. Bet ir pats pyragas nenuvylė, ypač skanus buvo kitą dieną. O kriaušės ne tik puošia, bet ir labai puikiai čia tinka. Kitą kartą kepčiau džiūvėsėlius pakeitusi rupesnio malimo miltais.

24 cm skersmens pyragui:

  • 300 g smulkiai tarkuotų morkų
  • 100 g maltų migdolų
  • 150 g miltų
  • 150 g džiūvėsėlių
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • truputis druskos
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1/2 a.š. imbiero miltelių
  • 1 apelsino tarkuota žievelė
  • 3 M dydžio kiaušiniai
  • 150 ml bekvapio aliejaus
  • 150 g cukraus
  • 4-5 kietesnių kriaušių

Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių. Morkas sumaišykite su migdolais. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, džiūvėsėlius, cinamoną, imbierą, druską, apelsino žievelę. Kiaušinius plakite su cukrumi iki taps balti ir purūs. Po truputį maišydami supilkite aliejų. Tada įmaišykite miltų mišinį, po to – morkas su migdolais. Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą atsegamą kepimo formą. Kriaušių apačią truputį nupjaukite, kad jos geriau stovėtų pyrage. “Sutupdykite“ kriaušes į pyragą, truputį paspausdami. Kepkite pyragą 50-60 min. arba kol iškeps (tikriname mediniu pagaliuku).

Gardžių akimirkų!
Šaltinis: Zucker, Zimt & Liebe
Morkų pyragas su kriaušėmis
Morkų pyragas su kriaušėmis
Morkų pyragas su kriaušėmis
Morkų pyragas su kriaušėmis