Nekaloringas braškių pyragas

Nekaloringas braškių pyragas

Gardus, lengvas ir nekaloringas – puikus desertas vasaros pradžiai, kuomet sode pasirodo pirmosios braškės

8 porcijoms reikės:

  • 3 puodeliai supjaustytų šviežių braškių
  • 3 šaukštai cukraus
  • 1,6 puodelio miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 0,25 šaukštelio kepimo sodos (nugesintos)
  • 3 šaukštai margarino
  • 1 kiaušinis, suplaktas
  • 0,5 puodelio pasukų arba lieso pieno
  • 40 g mišinio desertų papuošimui (whipped dessert topping mix)
  • 0,5 puodelio lieso pieno

Sumaišykite braškes su 2 šaukštais cukraus. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai arba iki 3 valandų.

Dubenyje sumaišykite miltus, 1 šaukštą cukraus, kepimo miltelių ir sodos. Peiliu įkapokite margariną į mišinį, kol susiformuos stambūs trupiniai. Sumaišykite kiaušinį ir pasukas. Supilkite į miltų mišinį, gerai išmaišykite.

20 cm skersmens apvalią formą patepkite aliejumi. Miltuotomis rankomis įdėkite tešlą į formą.

Kepkite 2300C orkaitėje apie 10 minučių arba iki auksinės spalvos.
Palikite atvėsti formoje 10 minučių. Išimkite iš formos ir atvėsinkite arba patiekite šiltą.

Tuo tarpu, kol kepa pagrindas, paruoškite mišinį deserto papuošimui su liesu pienu, pagal ant pakelio rastus nurodymus.

Padalinkite pagrindą į 2 sluoksnius. Padėkite apatinį sluoksnį į lėkštę, kurioje patieksite. Uždėkite uogas (šiek tiek jų palikite papuošimui), tada kitą pagrindo sluoksnį.

Šaukštu sudėkite papuošimo mišinį ir papuoškite likusiomis uogomis arba dekoruokite savo nuožiūra.

Virtuvesmenas.lt rekomenduoja išbandyti daugiau skanėstų su braškėmis: Receptai su braškėmis