Marmurinė bananų duona su šokoladu

Marmurinė bananų duona su šokoladu

Recepto autorius: Dalios svetainė

Marmurinė bananų duona arba keksas su šokoladu. Labai kvapnus, teisingai drėgnos konsistencijos, itin purus, minkštas pyragas. Net nereikia sakyt, kad labai skanus. Patenkinti liks ne tik bananų ar šokolado mėgėjai. Vien dėl nuostabaus aromato verta kepti…

Marmurinei bananų duonai su šokoladu (25 x 11 cm) reikės:

  • 240 g miltų
  • 3/4 a.š. kepimo miltelių
  • 3/4 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 3 prinokusių bananų (≈ 300 g nuluptų)
  • 150 g cukraus
  • 84 g minkšto sviesto
  • 2 didelių kiaušinių (kambario temperatūros)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 120 g juodojo šokolado

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Pasiruošiame pailgą kekso kepimo formą (naudojau 25 x 11 cm) – įtiesiame kepimo popieriaus lakštą.

Viename dubenyje išmaišome miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Didesniame dubenyje sutriname nuluptus bananaus, suberiame cukrų, sudedame minkštą sviestą ir gerai išplakame elektriniu plaktuvu (aš paprasčiausiai gerai išsukau mediniu šaukštu). Įmušame po vieną kiaušinį, gerai išplakame/išsukame. Įpilame vanilės ekstrakto, išmaišome. Tuomet suberiame miltų mišinį ir atsargiai išmaišome.

Didžiąją dalį tešlos sukrečiame į paruoštą kekso formą, šiek tiek jos (trečdalį ar mažiau) pasiliekame. Į šią likusią tešlą supilame išlydytą šokoladą, gerai išmaišome ir užpilame ant bananinės tešlos. Peiliu ar pailga mentele pasukiojame tešlą skardoje (sumaišome abu skonius). Šauname įkaitinton orkaitėn ir kepame maždaug valandą, kol į kepinio vidurį įsmeigtas medinis iešmelis nebesivels tešla. Iškepusį pyragą 10 minučių vėsiname neišėmę iš skardos, paskui ištraukiame lauk ir visiškai ataušiname ant grotelių. Skanaus :)

Šaltinis: Scientifically Sweet

Marmurinė bananų duona su šokoladu
Marmurinė bananų duona su šokoladu