Nektarinų ir mėlynių pyragas

Nektarinų ir mėlynių pyragas

Recepto autorius: Dalios svetainė

Puikus vasariškas nektarinų ir mėlynių pyragas. Purus ir drėgnas, gaivus nuo vaisių ir uogų, neįkyraus saldumo.  Paprasta pagaminti ir labai gardu – akimirksniu dingsta nuo stalo ir lėkščių. Patiks drėgnesnių pyragų mylėtojams. Vaisius ir uogas galima rinktis kitokius, svarbu, kad būtų rūgštelė ir spalvų kontrastas.  Kepiau du nedidukus pyragėlius, taigi vienam normaliam reiktų imti dvigubą produktų kiekį.

Nektarinų ir mėlynių pyragui (18 x 7 cm skardelė) reikės:

  • 72 g minkšto sviesto
  • 50 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
  • 72 g miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 v.š. jogurto (arba grietinės)
  • 1 didelio nektarino
  • saujos mėlynių

Orkaitę įkaitiname iki 170 °C. Kepimo skardą patepame riebalais ir išklojame kepimo popieriumi.
Dubenyje mikseriu išplakame sviestą su cukrumi. Plakame, kol masė pabals ir taps puri. Tuomet įmušame kiaušinį ir vėl išplakame. Supilame vanilės ekstraktą (vanilinį cukrų) ir išmaišome.
Įdedame šaukštą jogurto, suberiame išsijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišome. Tik nepermaišome. Gautą tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo skardą, vienodai paskleidžiame. Ant viršaus išdėliojame nektarino skilteles ir mėlynes. Savo nuožiūra pyragą dar apšlaksčiau šaukštu citrinos sulčių ir užbarsčiau rudojo cukraus. Šauname įkaitinton orkaitėn ir kepame apie 40 minučių. Tikriname į kepinio viduriuką įsmeigę medinį krapštuką: jei nesivelia tešla, pyragas iškepė. Iškepusį pyragą ataušiname ant grotelių, paskui išimame iš formos ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Skanaus 🙂

Šaltinis: Piggy’s Cooking Journal
Nektarinų ir mėlynių pyragas
Nektarinų ir mėlynių pyragas