Obuoliai tešloje su alumi


1kg obuolių,
150g miltų,
75g šviesaus alaus,
1/4 stiklinės vandens,
10g aliejaus,
2 kiaušinių baltymai,
50g cukraus, 100g riebalų kepimui,
50g miltinio cukraus,
truputis cinamono, citrinos sulčių.

Miltus su alumi bei vandeniu, įbėrus druskos, išplakti iki vientisos masės ir palikti šiltai apie 30min. Tada į tešlą pilti aliejų ir sudėti gerai išplaktus baltymus. Viską išmaišyti. Obuolius nulupti (išimti sėklalizdžius), supjaustyti storais griežinėliais, apšlakstyti citrinos sultimis ir apibarstyti cukrumi. Praėjus 15 min., obuolių griežinėlius po vieną panardinti paruoštoje tešloje ir kepti juos karštuose riebaluose, iki gražiai pagels. Iškepus apibarstyti miltiniu cukrumi. Kepinėlius paduoti karštus ar šaltus.