Paprastas tortas su braškėmis

Paprastas tortas su braškėmis

Recepto autorius: Saldu sūru

Juoda, balta, kelios braškės ir labai paprasta. Na, kaip ir turi būt penktadienio vakarą. Man patinka prieš savaitgalį išsikepti kokį skanėstą, o vėlų šeštadienio rytą kvieskis svečius kavos puodeliui. Kompanijos tokiu atveju visada randu :).

Noriu labai pagirti biskvito receptą – iškepė purus, drėgnas. Naudosiu jį ir kitiems tortams. Visa kita – pertepimas, sirupas – paprasta ir neįmantru. Bet rezultatu buvau labai labai patenkinta. Todėl dalinuosi.
P.S. Lina,ačiū už servetėles.

20 cm skersmens tortui reikės:

biskvitui (visi produktai – kambario temperatūros)

  • 5 kiaušiniai
  • 140 g baltojo cukraus
  • 100 g miltų (naudojau 550 C )
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 50 g kakavos
  • 4 v.š. aliejaus

pertepimui

  • 500 g maskarponės sūrio
  • 250 ml riebios grietinėlės (35-36 proc.)
  • 5 v.š. cukraus pudros
  • 0,5 a.š. vanilinio cukraus
  • 6 v.š. braškių uogienės/ džemo/trintų uogų  (idealu, jei turi rūgšties)

sirupui

  • 0,5 st. vandens
  • 3 griežinėliai citrinos
  • 1 v.š. cukraus

Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių. Atsegamą kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir kakava. Kiaušinius plakame su cukrumi nustatę maksimalų plaktuvo greitį (pas mane – turbo). Masė turi patrigubėti, cukrus ištirpti. Išplakėte gerai, jei indo sienelę perbraukus pirštu, lieka takelis. Toliau svarbiausias momentas – kiaušinius sumaišyti su likusiais produktais taip, kad liktų kuo daugiau į kiaušinius įplakto oro ir biskvitas būtų orinis. Tai galima daryti mentele, mediniu šaukštu ar net ranka – kuo švelniau ir stengiantis daryti vertikalius judesius. Taigi, į išplaktus kiaušinius pilame pusę miltų mišinio, švelniai išmaišome. Tada pilame aliejų – maišome. Supilame likusius miltus – vėl atsargiai viską sumaišome. Pilame į paruoštą kepimo formą ir kepame apie 30-40 min. arba kol iškeps (kaip visada – tikriname mediniu pagaliuku). Iškepusį biskvitą ataušiname ant grotelių ir perpjauname į tris dalis.

Kol biskvitas kepa – verdame citrinų sirupą. Reikalingus produktus sudedame/supilame į prikaistuvį, užverdame ir pavirę 5 -7 min. – ataušiname.

Pertepimui sumaišome maskarponę su cukrumis. Atskirai išplakame grietinėlę iki standžių putų. Tada sujungiame mascarponę su grietinėle.
Surenkame tortą. Biskvitus sulaistome sirupu. Apatinius du sluoksnius pertepame braškių uogiene. Susluoksniuojame su maskarponės kremu ir papuošiame uogomis.
Saldžių akimirkų!
Vilma

Paprastas tortas su braškėmis
Paprastas tortas su braškėmis