Legendinis Švarcvaldo tortas
Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt
Nereali skonių harmonija – vyšnios, grietinėlė ir šokoladas. Legendinis Švarcvaldo tortas žinomas visame pasaulyje, o jo receptų variacijų jau nebeįmanoma suskaičiuoti. Tad ir jūs drąsiai eksperimentuokite, sugadinti šio skonio praktiškai neįmanoma.
Šis desertas dar žinomas ir kaip tortas Juodasis miškas.
Jums reikės:
Tešlai:
250 g cukraus,
6 kiaušinių,
100 g miltų,
50 g kakavos,
100 g sviesto.
Kremui:
1000 ml grietinėlės,
100 g miltelinio cukraus,
25 g vanilinio cukraus.
Sirupui:
300 ml vandens,
200 g cukraus,
50 ml vyšnių degtinės,
500 g vyšnių degtinėje išmirkytų vyšnių (be kauliukų),
250 g tarkuoto šokolado.
Baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų, supilkite trynius, išmaišykite ir suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kakava. Sukrėskite tešlą į pateptą sviestu formą ir kepkite apie 45-50min iki 180oC temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Ar biskvitas iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Biskvitą ataušinkite ir perpjaukite į tris dalis. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą, ataušinkite ir supilkite vyšnių degtinę. Grietinėlę išplakite su milteliniu ir vaniliniu cukrumi. Atidėkite 12 vyšnių papuošimui. Biskvito lakštus sudrėkinkite sirupu, pertepkite kremu, sudėkite puse likusių vyšnių ir užberkite tarkuoto šokolado, uždenkite kitu lakštu ir viską pakartokite.
Skanaus!