Pavasarinis tortas su ananasais ir graikiškais riešutais
Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Kovo 5 atšventėme mūsų jaunesnėlio 2-ąjį gimtadienį. Prisipažinsiu, kad tortai nėra mano stiprioji sritis, juos kepu ypač retai, bet tvirtai buvau nusprendus, kad tortą sūnaus gimtadieniui kepsiu pati, kurį galėsiu be baimės duoti savo vaikui. Visai atsiktinai radau šio torto receptą kažkokiame rusų internetiniame žurnale, paskaičius produktų sąrašą bei eiga, nusprendžiau, kad kepsiu būtent šį, aišku, kaip visada šiek tiek buvo pakeitimu pagal save. Tortas išėjo labai skanus, sviečiai ir namiškiai prašė pakartot, manau tai daug ką pasako 🙂
Receptas:
formos diametras 22 cm (mano atveju buvo 24, bet jeigu turite 22, imkite geriau ją)
Biskvitui:
- 200 g sviesto
- 300 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 3 kiaušinių trynių
- 280 g miltų (aš naudojau speltos)
- 1/2 vanilės ankšties tik grūdeliai
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 2 saujos graikiškų riešutų (juos susmulkinti)
- 80 ml pieno
- 200 g konservuotų ananasų, skystį nupilti, ananasus supjaustyti kubeliais
Tešla turi gautis šiek tiek tirštesne, nei grietinė
Kremui:
Visi ingredientai turi būti vienodos temperatūros!
- 80 g sviesto
- 300 g šviežio sūrio kremo, kaip Philadelphia (arba į jį panašaus)
- 70 g cukraus pudros
- 300 ml plakamos grietinėlės 35%
1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo formą (kurios kraštai nusiima) iškloti kepimo popieriumi.
2. Mikseriu suplakti sviestą su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinį ir trynius, vis paplakant po kiekvieno.
3. Šaukštu įmaišyti miltus, kepimo miltelius, vanilės grūdelius ir riešutus, išmaišyti iki vientisos masės.
4. Tešlą padalinti į dvi dalis. Vieną dalį įpilti į kepimo formą ir jau ten įmaišyti smulkintus ananasus (taį patį padaryti ir su antra dalimi).
5. Kepti biskvitus apie 25-30 min arba kol iškeps, patikrinti galima dantų krapštuku.
Iškepus kiekvieną biskvitą, duoti jam atvėsti kepimo formoje apie 10 min, tada galima išimti ir padėti kažkur kitur pilnai atvėsti.
8. Išplakti sviestą iki purumo, tada įdėti sūrį, išplakti iki purumo ir tada jau cukraus pudrą, išplakti iki vientisos masės. Atskirai išplakti grietinėlę iki standumo. Sujungti išplaktą grietinėlę ir sūrio kremą, viską išplakti iki vientisos masės.
9. Biskvitus atsargiai perpjauti perpus, kad gautųsi 4 vnt., bet čia jeigu jūsų kepimo forma 22 cm, nes 24 cm gaunasi per ploni, kad juos išeitų perpjauti nesugadinant, todėl aš palikau 2 didesnius, tik liko šiek tiek kremo. Kiekvieną biskvitą gerai pertepame kremu, viršų taip pat. Tortą palaikome šaldytuve bent parą. Kitą dieną papuošiame pagal fantaziją. Skanaus!!!