Naminė sveikuoliška granola su obuoliais ir cinamonu
Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Granolą dažniausiai pirkdavau parduotuvėje, tik ieškodavau būtinai, kad būtų be pridėto cukraus. Jau senai knietėjo išbandyti pasigaminti ją pačiai. Šį kartą siūlau pasigaminti sveikesnę granolą, kuri kvepia obuoliais ir cinamonu. Labai skanu ją valgyt kartu su jogurtu, bei vaisiais arba užpilus tiesiog augaliniu pienu.
Reikės:
- 200 g pilno grūdo avižinių dribsnių (aš naudojau Dobele Eko pilno grūdo)
- 100 g riešutų
- 40 g džiovintų vaisių (aš naudojau tik razinas)
- 1/2 a.š. malto cinamono
- 2 v.š. obuolių tyrės (galima naudoti naminę arba vaikišką tyrelę)
- 2 v.š. agavų arba klevų sirupo
Riešutus šiek tiek susmulkinti ir pakepti sausoje keptuvėje. Prie riešutų įdėti avižinius dribsnius, cinamoną ir kepti ant vidutinės ugnies, kol dribsniai bus kreminio atspalvio. Obuolių tyrę sumaišyti su agavų sirupu, įpilti į dribsnius ir kepti toliau, kol išgaruos skystis (apie 10 min). Įdėti džiovintus vaisius ir viską išmaišyti, berti į lėkštę ir duoti atvėsti. Pagamintą granolą gerai išmaišyti ir sudėti į hermetinį indą, kad neprisigertų drėgmės.
Skanaus!