Persikų pyragas su cinamonu

Persikų pyragas su cinamonu

Recepto autorius: Dalios svetainė

Nesudėtingas šviežių persikų pyragas su migdolais. Gausiai cinamoninis. Jei cinamonas nėra jūsų idealus prieskonis, berkite mažiau arba išvis jo nedėkite, tada pyragas bus ne toks „įdegęs“, žymiai šviesesnės spalvos. Prinokę persikai yra gana saldūs, taigi cukraus siūlau derinti pagal skonį, kad nebūtų per saldu. Kai kurių produktų kiekius keičiau pagal savo skonį ir toliau pateikiu viską taip, kaip gaminau.

Persikų pyragui (21 cm skersmens) reikės:

  • 110 g sviesto (minkšto)
  • 80 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 160 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 2-3 prinokusių persikų
  • 2 a.š. cinamono
  • saujos migdolų plokštelių

Orkaitę įkaitiname iki 175-180 ºC. Sviestu ištepame apskritą kepimo formą arba išklojame kepimo popieriumi.

Dideliame dubenyje mikseriu iki purumo išplakame minkštą sviestą su 70 g cukraus. Toliau po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno paplakame, supilame vanilės ekstraktą. Išmaišome.

Kitame dubenyje išmaišome miltus, kepimo miltelius, 1 a.š. cinamono ir druską. Šiuos sausus produktus po truputį beriame į pirmąjį dubenį su sviesto mišiniu, išmaišome. Nepermaišome. Sudedame nuvalytus ir gabaliukais supjaustytus persikus. Išmaišome.

Į paruoštą kepimo skardą sukrečiame pyrago tešlą, vienodai paskleidžiame. Mažame indelyje išmaišome likusį cukrų, įberiame 1 a.š. cinamono ir migdolus. Išmaišome ir užbarstome ant pyrago viršaus. Šauname įkaitinton orkaitėn ir kepame maždaug 50 minučių, kol įsmeigtas medinis krapštukas nebesivels tešla. Ištraukę iš orkaitės 20 min. ataušiname. Patiekiame šiltą su vaniliniais ledais arba visiškai atvėsusį su arbata/kava. Skanaus 🙂

Šaltinis: Everyday Baking

Persikų pyragas su cinamonu