Plikytų sausainių tortas

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Produktai
- 400 g plikytų sausainių
- 2 indėliai jogurtinės grietinės 10% (čia kas nenori labai kaloringo torto, kaip aš) po 450 gr
- indėlis kremo Rududu cukraus pagal skonį, citrinos rugšties želatina 5 arbat.šaukšteliai
- žėlė pakelis (aš turėjau persikų), kelios braškės papuošimui
Želatiną užpilame virintu šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Imame sausainukus ir gražiai aštriu peilių visus įpjauname. Į kiekvieną sausainiuką šaukštelio pagalba dedame Rududu kremo ir suspaudžiame. Imame formą tortui (kur kraštai nusiima) ir išklojame visą dugną su sausainiais.
Darome kremą. Želatiną sudedame į puodą ir statome šildyti.Pastoviai maišome kol viskas ištirps.Neužviriname. Nuimame nuo ugnies ir pravėsimame.Grietinę dedame į indą, pagal skonį dedame cukraus, truputėlį citrinos rugstšies ir suplakame. Sudedame želatiną ir gerai išmaišome. Pusę masės užpilame ant sausainių ir sudedame likusius sausainius.Vėl užpilame mūsų kremo.Dedame į šaldytuvą, palaukiame kol sustingsta, tada paruošiame pakelį žėlės, išdeliojame braškes ir atsargiai užpilame žėlės ir vėl dedame į šaldytuvą.
P.S. forma turi būti labai sandari, nes kitaip pradeda bėgti kremas pro apačią, kas man ir atsitiko, laimei greit sustingo :))