Trapūs varškės sausainiai

Recepto autorius: Skanėstai
Darbe kolegė pasidalino šių sausainių receptu ir viena paskui kitą kepdamos juos stebimės: kaip skanu, kaip paprasta! Tikras vaikystės skonis. Labai raginu išsikepti – ingredientų vos keli, o sausainių gaunasi nemažai, aš iškepiau maždaug 80.
Reikia:
- 250 g varškės
- 200 g minkšto sviesto
- 300 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- cukraus pabarstymui
Eiga: Minkštą sviestą išsukame su varške (aš rankomis paminkiau). Beriame miltus, druską, kepimo miltelius ir išminkome tešlą. Apvyniojame maistine plėvele ir laikome šaldytuve 1 val.
Stalą pabarstome miltais ir plonai iškočiojame tešlą. Tuomet imame stiklinę ir išspaudžiame apskritimus. Manoji buvo standartinė 8-9 cm skersmens. Į lėkšte įsipilame cukraus (kokius 3-4 v.š.) ir vieną apskritimo pusę dedame į cukrų, paspaudžiame, kad visa juo pasidengtų. Tuomet perlenkiame per pusę, tada dar per puse ir dedame ant kepimo pop. ištiestos skardos.
Sausainius kepame iki 190 C įkaitintoje temp. 15-20 min., kol gražiai parusvėja.