Morkų sausainiai su pertepimu

Morkų sausainiai su pertepimu

Recepto autorius: Skanėstai

Skanūs, sveiki, naminiai – švenčiausioji sausainių trejybė. Manau nepaliks abejingų. Receptą aptikau pas Redą.

 
Jiems reikia:

  • 100 g kepinių margarino (galima keisti sviestu)
  • 1 kiaušinio
  • 100 g baltojo cukraus
  • 100 g rudojo cukraus (kitą kartą manau naudosiu tiesiog 150 g rudojo)
  • 150 g miltų
  • 85 g avižinių dribsnių (patarčiau jų nedėti visai)
  • 1 didelė tarkuota morka
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. cinamono
  • 0,5 a.š. muskato
  • 0,5 a.š. imbiero

Kremui:

  • 200 g švelniosios varškės (naudojau šią)
  • 50 g cukraus pudros
  • 50 g kepinių margarino (ar kambario temp. sviesto)

Eiga: Sviestą, cukrų, kiaušinius išplakti iki purios masės. Miltus, prieskonius ir kepimo miltelius sumaišyti atskirai, berti į kiaušinių masę ir gerai išmaišyti, paminkyti rankomis. Tarkuotą morką sumaišyti su avižiniais dribsniais (kaip ir sakiau – man jie čia atrodo nereikalingi, tai nenaudočiau jų) ir sudėti į tešlą, tolygiai paskirstyti minkant. Tešla turi beveik nelipti prie rankų, jei labai limpa berti dar miltų. Talpinam tešlą į šaldytuvą valandai. Po to šlapiomis rankomis formuoti nedidelius, graikinio riešuto dydžio, rutulėlius, juos paspausti šiek tiek ir kepti 180 C apie 15 min. Palikti tarpus, kad nesubėgtų į vieną didelį sausainį. Iškepusius palikti atvėsti. Kol tai vyksta pasigaminti kremą: visus ingridientus suplakti mikseriu iki vientisos masės. Ji turi gautis standi, nebėganti. Tepti ant sausainio, lipdyti kitą ir taip iki galo. 🙂 Sausainiai minkšti, tokie būna ir kitą dieną.

 
Morkų sausainiai su pertepimu
Morkų sausainiai su pertepimu