Sausainiai su mėlynuoju sūriu

Recepto autorius: Skanėstai
Mėlynojo ir kitų pelėsinių sūrių negaliu pakęsti, bet pagalvojau – bus skanu vaikinui prie alaus iškepti tokius sausainiukus. Iškepiau, paragavau – apstulbau. Jokio pelėsio nesijaučia, tiesiog sūrūs, be galo trapūs ir tirpstantys burnoje sausainiai. Tikriausiai ir man reiks alaus nusipirkti… ?
O reikia jiems visai nedaug:
- 75 g mėlynojo sūrio
- 100 g miltų
- 100 g sviesto
- aguonų
- druskos
Eiga:
- Sviestą ir sūrį sutarkuoti, supilti miltus ir užminkyti tešlą. Atrodo, kad sunkiai formuosis, trupės, bet iš tiesų lengvai sulimpa viskas. Suformuoto nestorą “dešrą“ ir valandai dėti į šaldytuvą. Po to išvolioti aguonose, supjaustyti 1 cm storio gabalėliais, juos apibarstyti druska ir kepti skardoje su kepimo popieriumi ~180 C orkaitėje apie 20min. Dėliojant gabaliukus palikti nemažus tarpelius, kadangi sausainai “pasklis“ į šalis šiek tiek. ?