Pikantiško aštrumo kava
Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt
Vėsiais vakarais labiausiai šildo aštresni patiekalai ir gėrimai. Todėl šiandien šildysimės su pikantiška, aštria kakava.
Reikės:
Vandens – 6 puodeliai,
Stiprios juodos kavos – 3/4 puodelio,
Pirinių sausainių prieskonių puse šaukštelio,
Cinamono – puse šaukštelio,
Gvazdikėlių – 8 nesmulkintų,
Rudo cukraus – 1/4 puodelio,
Plaktos grietinėlės – puse puodelio.
Į kavai ruošti skirtą indą sudėk visus ingredientus išskyrus grietinėlę ir gerai viską išmaišykite.
Paruoštą kavą išpilstyk į puodelius ir ant viršaus užpuršk plaktos grietinėlės.
Norėdama dar labiau paįvairinti šią kavą galite ant plaktos grietinėlės užberti po truputį tarkuoto muskato riešuto.