Pyragas su aviečių džemu


Jums reikės:
250g sviesto,
250g miltų,
200g maltų migdolų,
80g cukraus,
vanilinio aromato,
1 kiaušinio,
2 trynių,
nekupino šaukštelio cinamono,
šiek tiek maltų gvazdikėlių ir kardamono.
Papuošimui:
200g aviečių džemo arba braškių žėlės,
šaukšto citrinų sulčių,
1 trynio.

Miltus sumaišykite su migdolais, cukrumi ir prieskoniais. Sudėkite gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir viską sukapokite. Įmuškite kiaušinį, įdėkitetrynį ir greitai išmaišykite tešlą. Suvyniokite ją į polietileno maišelį ir val. įdėkite į šaldytuvą. Atpjaukite 1/3 tešlos, likusia išklokite formos dugną ir aplipdykite kraštus(maždaug 2 cm aukštyje).Atpjautą gabaliuką tešlos iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. Tešlos pagrindą patepkite džemu, sumaišytu su citrinų sultimis. Ant džemo kryžmai dėkite tešlos juosteles, patepkite išplaktu tryniu ir kepkite 45 min. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje.