Riešutų tortas


Tešlai : stiklinė cukraus,
150 g riešutų,
8 kiaušiniai,
vanilinis cukrus,
citrinos sultys,
3 šaukštai džiūvėsėlių, riebalai torto formai patepti.
Kremui :
150 g riešutų,
0.5 stiklinės cukraus,
stiklinė grietinėlės,
vanilinio cukraus.

Trynius ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis.Sudėti išplaktus baltymus, sumaltus riešutus, džiūvėsėlius ir lengvai išmaišyti.Masę sudėti į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą torto formą.Kepti 40 min. Ataušusį kepinį perpjauti išilgai.Lakštus galima sulaistyti alkoholiu.
Grietinėlę išplakti su cukrumi, suberti maltus riešutus ir pertepti lakštus.Torto viršų ir šonus aptepti šokoladu.Puošti riešutais, plakta grietinėle.