Romo bobos

Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Kokios Velykos be bobos? Šios romo bobos – bobos kaip bobos tik be romo, kad visokio amžiaus valgytojai galėtų jas ragauti ir vertinti. O įvertintos buvo greitai, dar nesulaukus Velykų. Tai viską ir pasako – apie jų skonį ir būtinybę užimti garbingą vietą ant Velykų stalo. Juk galima ir antrąją Velykų dieną.
Pastabos:
- Jei norite tikrų romo bobų, tai dėkite romo į sirupą;
- Net jei neturite kantrybės, nevalgykite iš karto, nes sirupas turi nutekėti per visą kepinį, priešingu atveju atsikąsite tik labai šlapią pyragaičio “kepurėlę”
Privalumai: minkštos, greitai pagaminamos.
Trūkumai: dar nežinau.
Kam patiktų: mielinių kepinių mėgėjams.
Įvertinimas: 9/10
Receptas (7 boboms):
Boboms:
- 200 g miltų
- 50 g cukraus
- 3 g sausų mielių
- 0,5 a.š. vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
- 60 ml pieno
- 1 kiaušinio
- 50 g tirpinto sviesto
Sirupui:
- 7 v.š. rudojo cukraus
- pusės stiklinės mėtų arbatos
- (jei dedate – 5 v.š. romo)
Glajui:
- 1-2 v.š. citrinų sulčių (gali būti ir žaliosios citrinos)
- cukraus pudros
Gaminimas:
Į didelį dubenį sudėkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir mieles. Išmaišykite. Pieną truputį pašildykite (užtenka, kad būtų kambario temperatūros). Supilkite į miltų mišinį. Ten pat įmuškite kiaušinį ir pradėkite minkyti. Kai tešla taps vienalytė, supilkite ištirpintą sviestą ir toliau minkykite, kol tešla taps glotni ir beveik nebelips. Įdėkite tešlą į švarų dubenį, uždenkite ir leiskite dvigubai pakilti.
Sirupui viską (išskyrus romą) sudėkite į puodą ir pakaitinkite apie 10 min. Supilkite romą.
Glajui – sumaišykite citrinos sultis su cukraus pudra. Pudros dėkite tiek, kad glajus būtų pakankamai tirštas (aš dėjau kokius penkis arbatinius šaukštelius su kaupu… o gal ir daugiau).
Kai tešla pakils, padalinkite ją į septynias lygias dalis. Iš kiekvienos suformuokite rutuliuką ir siūle į apačią dėkite į keksiukų kepimo skardą sustatytas keksiukų popierines formeles. Leiskite dar pusvalandį pastovėti, kad tešla formeles pakiltų. Statykite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 min.
Iškepusias išimkite ir subadykite mediniu pagaliuku. Nuimkite popierines formeles ir kiekvieną “bobą” įmerkite iki pusės į mėtų sirupą. Palaikykite kelias sekundes ir ištraukite. Taip padarykite su visais pyragaičiais. Kai “bobos” visiškai atvės, apliekite glajumi.
Receptas iš knygos “Nostalgiški skanumynai”