Saldus vyniotinis


250 g forminių sausainių,
200 g sviesto,
1/2 indelio kondensuoto pieno,
3-5 arbat. šaukšteliai kakavos miltelių,
100 g razinų (datulių, figų ar pan.),
50 g džiovintų slyvų,
100 g riešutų,
1 arbat. šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės,
1/2 citrinos sulčių.

Sviestas išsukamas, supilamas kondensuotas pienas, kakavos milteliai ir citrinos sultys.Į šią masę įberiama 200 g smulkintų sausainių, riešutai, plautos ir smulkintos razinos, mirkytos be kauliukų slyvos, citrinos žievelė.Viską išmaišius, sukrečiama ant riebalais patepto pergamentinio popieriaus ir susukama.Šaldoma 2-3 val. Atšalęs vyniotinis puošiamas likusiais tarkuotais sausainiais.