Šampano tortas
Ingridientai:
100 g sviesto
150 g cukraus
5 trynys
200 g miltų
4 kiaušiniai
75 g krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
1,5 stiklinės šampano
2 šaukštai želatinos
600 g grietinėlės
1 stiklinė citrininio džemo
2 kiviai
spanguolių
biskvitinių sausainių
Paruošimo būdas:
Produktus paskirstome taip:
Trapios tešlos papločiui: 50 g sviesto, 2 šaukštai cukraus, 1 trynys, 100 g miltų.
Biskvitinei tešlai: 50 g sviesto, 4 kiaušiniai, 100 g cukraus, 75 g krakmolo, 100 g miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių.
Kremui: 1 stiklinė šampano, 2 šaukštai želatinos, 4 tryniai, 300 g grietinėlės.
1 stiklinė citrininio džemo, 300 g grietinėlės, 2 kiviai, spanguolių, biskvitinių sausainių, 0,5 stiklinės šampano biskvitui sulaistyti.
Iš trapiai tešlai skirtų produktų paruošiame tešlą, ją 30 min. palaikome šaltai.
Tuomet iškočiojame lakštą, jį įklojame į tortinę formą ir iškepame paplotį.
Atvėsusį jį patepame 5 šaukštais citrininio džemo.
Iš biskvitinei tešlai skirtų produktų paruošiame tešlą ir kepame 160C temperatūroje 30 min.
Iškepusį ir atvėsusį biskvitą padaliname į du lakštus.
Vieną lakštą dedame ant trapios tešlos lakšto ir sulaistome šampanu.
Trynius, cukrų, citrinų sultis, šampaną supilame į dubenėlį ir įstatę į karštą vandens vonią suplakame.
Įmaišome ištirpintą želatiną.
Grietinėlę suplakame iki standžių putų.
Trynių masei pradėjus stingti į ją įmaišome plaktą grietinėlę.
Šiuo kremu pertepame biskvito lakštus (antrą lakštą taip pat sulaistome šampanu), torto šonus ir viršų.
Į torto šonus įspaudžiame biskvitinius sausainius ir 30 min. laikome šaltai.
Patiekdami tortą papuošiame plakta grietinėle, citrininiu džemu ir kiviais