Šokoladinis datulių pyragas – be cukraus!

Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Niekam ne paslaptis, kad cukrus padarys gardų beveik bet kokį kepinį. Bet juk daug įdomiau bandyti skanų pyragą padaryti be cukraus. Šitas – tai dar vienas bandymas įtikti sveikuoliams. Man asmeniškai tai nėra pats pačiausias pyragas, bet ir nėra taip jau blogai (vis tik kol kas saldumynų be cukraus “konkurse” pirmauja šie rutuliukai: Riešutų sviesto ir avižinių dribsnių rutuliukai). Vis dėl to jei jums nepatinka itin saldūs kepiniai, šis tikrai patiks.
Pastabos:
- Kitą kartą į pagrindą įdėčiau bent šaukštą medaus, manau, būtų daug skaniau.
Privalumai: be cukraus, be miltų, sveikas ir lengvas, greitai pagaminamas.
Trūkumai: man trūko skonio.
Kam patiktų: tiems, kas nemėgsta itin saldžių kepinių.
Įvertinimas: 7/10
Receptas (18 cm formai):
Pagrindui:
- 105 g migdolų (brinkytų vandenyje per naktį)
- 38 g kokoso drožlių
- 1,5 v.š. kokosų aliejaus
- 0,5 kiaušinio plakinio
Įdarui:
- 100 g datulių be kauliukų
- 112 g kokosų pieno
- 12 g kakavos miltelių
- 1,5 kiaušinio plakinio
Gaminimas:
Iš pradžių datules užpilkite kokosų pienu ir palikite, kad išbrinktų. Į smulkinimo indą sudėkite brinkytus migdolus, kokoso drožles, kokoso aliejų ir pusę kiaušinio. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Ją sukrėskite į kepimo formą ir suformuokite pyrago krepšelį.
Įdarui datules su kokosų pienu, kakava ir kiaušiniais sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pilkite įdarą ant pagrindo ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35 min. Išėmę atvėsinkite ir ragaukite.
Receptas paimtas iš čia: https://www.christopherjamesclark.com/blog/paleo-chocolate-pie-recipe/