Šokoladinis datulių pyragas – be cukraus!

Šokoladinis datulių pyragas – be cukraus!

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Niekam  ne paslaptis, kad cukrus padarys gardų beveik bet kokį kepinį. Bet juk daug įdomiau bandyti skanų pyragą padaryti be cukraus. Šitas – tai dar vienas bandymas įtikti sveikuoliams. Man asmeniškai tai nėra pats pačiausias pyragas, bet ir nėra taip jau blogai (vis tik kol kas saldumynų be cukraus “konkurse” pirmauja šie rutuliukai: Riešutų sviesto ir avižinių dribsnių rutuliukai). Vis dėl to jei jums nepatinka itin saldūs kepiniai, šis tikrai patiks.

Pastabos:

  • Kitą kartą į pagrindą įdėčiau bent šaukštą medaus, manau, būtų daug skaniau.

Privalumai: be cukraus, be miltų, sveikas ir lengvas, greitai pagaminamas.
Trūkumai: man trūko skonio.
Kam patiktų: tiems, kas nemėgsta itin saldžių kepinių.
Įvertinimas: 7/10

Receptas (18 cm formai): 

Pagrindui:

  • 105 g migdolų (brinkytų vandenyje per naktį)
  • 38  g kokoso drožlių
  • 1,5 v.š. kokosų aliejaus
  • 0,5 kiaušinio plakinio

Įdarui:

  • 100 g datulių be kauliukų
  • 112 g kokosų pieno
  • 12 g kakavos miltelių
  • 1,5 kiaušinio plakinio

Gaminimas:
Iš pradžių datules užpilkite kokosų pienu ir palikite, kad išbrinktų. Į smulkinimo indą sudėkite brinkytus migdolus, kokoso drožles, kokoso aliejų ir pusę kiaušinio. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Ją sukrėskite į kepimo formą ir suformuokite pyrago krepšelį.

Įdarui datules su kokosų pienu, kakava ir kiaušiniais sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pilkite įdarą ant pagrindo ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35 min. Išėmę atvėsinkite ir ragaukite.
Receptas paimtas iš čia: https://www.christopherjamesclark.com/blog/paleo-chocolate-pie-recipe/

Šokoladinis datulių pyragas
Šokoladinis datulių pyragas
Šokoladinis datulių pyragas