Šokoladinis pyragas su varškės įdaru

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Šį pyragą man labai rekomendavo vieną pažįstama, ji buvo teisi, pyragas labai skanus!
Taigi reikės:
Šokoladinei masei:
- 125 g kambario temperatūros sviesto
- 215 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 80 g miltų
- 20 g kokoso miltų (jeigu neturite, tada dėkite iš viso 100 g miltų)
- 30 g saldžiavaisio pupmedžio miltelių (kakavos pakaitalo) arba paprastos kakavos
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 50 g ištirpinto juodo šokolado
- 50 g sutrupintų graikiškų riešutų
Varškės masei:
- 50 g kambario temperatūros sviesto
- 150 g varškės
- 65 g cukraus
- 1 v.š. miltų
- 1 kiaušinio
Ruošiame šokoladinę masę: sviestą išplakame su cukrumi iki purios masės. Į šią masę mušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Miltus susimaišome su kokoso miltais ir saldžiavaisio pupmedžio milteliais (kakava), kepimo milteliais, druska bei trupintais riešutais ir sujungiame su sviesto mase. Ištirpiname šokoladą ir šį taip pat įmaišome į bendrą masę. Daugiau nei pusę paskleidžiame jos į kepimo formą, ant jos varškės masę ir tada likusią šokoladinę masę, kurią dėjau šaukšto pagalba ir paskui atsargiai išlyginau 🙂
Varškės masės paruošimas: išplakame varškę su sviestu ir subėriant likusius produktus viską išplakame.
Kepame įkaitintoje orkaitėje 175° 50 min.