Šokoladinis tortas su sūrio pyrago sluoksniu

Šokoladinis tortas su sūrio pyrago sluoksniu

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Kartais norisi torto tiesiog šiaip, be jokios progos. Šis taip ir atsirado. Tiesiog žiauriai norėjosi ko nors saldaus, bet ne sausainių, ne pyrago, ne kekso, o tikro torto.

Pastabos:

  • Į sūrio pyrago sluoksnį, kaip nurodyta recepte, dėjau šokolado lašelių, bet skonis tikrai nebus prastesnis, jei jų nedėsite

Privalumai: nors tortas sudarytas iš kelių skirtingų sluoksnių, gana greitai padaromas; skanus; dera sūrio pyragas su šokoladiniu biskvitu.
Trūkumai: nepastebėjau.
Kam patiktų: šokolado mėgėjams.
Įvertinimas: 8/10

Receptas (18 cm formai):

Šokoladiniam biskvitui:

  • 115 g miltų
  • 40 g kakavos
  • 1 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 180 g cukraus
  • 120 g kefyro arba pasukų
  • 60 ml aliejaus
  • 1 kiaušinio
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 115 ml verdančio vandens

Sūrio pyrago sluoksniui:

  • 225 g kreminio sūrio
  • 130 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 1/2 a.š vanilės ekstrakto
  • šokolado lašelių (jei neturite, nedėkite)

Šokoladiniam kremui:

  • 80 g minkšto sviesto
  • 80 g minkšto maskarponės sūrio
  • 4 v.š. cukraus pudros
  • 65 g juodojo šokolado

Glajui:

  • 75 g juodojo šokolado
  • 60 ml riebios grietinėlės

Gaminimas:
Iš pradžių išsikepkite biskvitą. Į vieną indą sudėkite miltus, kakavos miltelius, sodą, kepimo miltelius ir druską. Į kitą indą įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų, kefyrą ir vanilės ekstraktą, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Į šią masę suberkite sausus ingredientus. Išmaišykite. Supilkite verdantį vandenį ir vėl išmaišykite. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 50-60 min. Nesijaudinkite, kad biskvito tešla atrodys per skysta. Viskas bus gerai. Biskvitas išeis drėgnas ir skanus.

Pasiruoškite sūrio pyrago sluoksnį. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, cukrų, įmuškite kiaušinius, įpilkite vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite. Jei norite, įdėkite šokolado lašelių. Tešlą supilkite į apvalią kepimo formą (išklotą kepimo popieriumi) ir dėkite kepti į iki 230 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 min. Po to kaitrą sumažinkite iki 130 ir kepkite dar 35 min. Išimkite iš orkaitės, atvėsinkite ir dėkite, kad visiškai atvėstų į šaldytuvą.

Pasiruoškite šokoladinį kremą. Ant garų vonelės ištirpinkite šokoladą ir leiskite jam truputį atvėsti. Kitame inde išsukite sviestą su maskarpone ir cukraus pudra. Įmaišykite pravėsusį šokoladą. Paragaukite, jei trūksta saldumo, įdėkite dar cukraus pudros.

Pasiruoškite glajų (jį ruoškite jau po to, kai suformuosite tortą). Grietinėlę pakaitinkite ir sudėkite šokoladą. Išmaišykite, kad šokoladas ištirptų. Leiskite truputį atvėsti.

Formuokite tortą. Atvėsusį biskvitą perpjaukite pusiau (jei jis labai iškilo ir paviršius yra nelygus, nupjaukite “kepurėlę”, iš jos galėsite pasigaminti skanių “triufelių” ar panaudoti kur nors kitur). Dėkite vieną biskvito dalį ant torto lėkštės. Užtepkite trečdalį šokoladinio kremo. Dėkite sūrio pyrago sluoksnį. Vėl užtepkite kitą trečdalį kremo. Dėkite antrą biskvito dalį ir užtepkite likusį kremą. Dėkite tortą į šaldytuvą bent porai valandų. Kai torto kremas apstings, išimkite ir apliekite glajumi.

Puoškite pagal savo fantaziją. Aš puošiau kremu iš maskarponės ir kondensuoto pieno ir uždėjau keletą triufelių Šokoladiniai triufeliai.
Receptą nusižiūrėjau iš čia: https://birdonacake.blogspot.lt/2012/03/chocolate-chip-cheesecake-cake.html

Šokoladinis tortas su sūrio pyrago sluoksniu
Šokoladinis tortas su sūrio pyrago sluoksniu