Gardėsis su kondensuotu pienu

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė
Šįkart labai nekaip atrodantis, bet pasakiško skonio desertas. Tik pamačius jį šio mėnesio “Darbštuolės” žurnaliuke sakiau: viskas, gaminsiu. Ir neklydau. Tikrai puikus desertas. Pjaustosi itin sunkiai, gražiai atpjauti kone nulis šansų, bet užtat skanuuu.
O šiam desertui pasigaminti reikės:
Pagrindui:
- 180g sviesto
- 250g miltų
- 50g cukraus
- šaukštelio kepimo miltelių
- šaukštelio vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
Kremui:
- 400ml saldaus kondensuoto pieno
- 200g cukraus
- 125g sviesto
Viršui:
- 250g šokolado
Gaminam taip:
Sviestą išsukam su cukrum, pridedam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vaniliniu cukrum. Viską išminkom ir įklojam į kepimo popierium išklotą kepimo indą. Kepam 160C karščio orkaitėj, kol apskrunda: iki 25-30min.Toliau nedideliam puode ištirpinam cukrų, sviestą, pilam kondensuotą pieną. Viską, nuolat maišydami, užverdam. virsim apie 5 minutes. Maišom nuolat, kad neprisviltų. Aš, kad ir stengiaus uoliai maišyt [ :)) ], tačiau vis tiek kremas vietomis ėmė karamelizuotis. Nieko tokio, pagalvojau. Ir neklydau. Vėliau neliko jokių karamelės gumuliukų, o visas kremas buvo fantastiško karamelės skonio.Taigi, iškepusį pagrindą kiek atvėsinam [kaip ir kremą], tuomet pastarąjį pilam ant pagrindo. Paliekam šaltai, kad sustingtų. Kai sustingsta [sunku pasakyt, kiek tai laiko užima, gal kelias valandas..], indelį, įstatytam puode virš garų ištirpinam šokoladą, tada jį gražiai pilam ant mūsų gardėsio.Vėlgi paliekam sustingti. Kai viskas sutvirtėja [aš palikau per naktį], tuomet galima bandyti desertą supjaustyt [man, kaip matosi, tai pavyko nekaip] ir ragauti. Išties gardu.
Skanaus!