Šokoladinis tortas su viskio kremu


*Tik SUAUGUSIEMS*

Jums reikės:
Biskvitui:
12 kiaušinių
250 g juodojo šokolado
1/2 stiklinės cukraus
250 g maltų migdolų
sviesto formai ištepti
trupučio miltų

Viskio kremui:
200 g sviesto
1/4 stiklinės cukraus
100 g juodojo šokolado
50 ml viskio

Šokoladiniam glaistui:
150 g juodojo šokolado
1/2 stiklinės cukraus pudros
1/2 stiklinės grietinėlės
2 šaukštai sviesto
1 šaukšto viskio

Sutarkuokite šokoladą biskvitui. Trynius sutrinkite su cukrumi, į šią masę suberkite šokoladą, migdolus ir suplaktus baltymus. Atsargiai sumaišykite ir sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Kepkite valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkatėje.
Kremui:
Sviestą sutrinkite su cukrumi, karšto vandens vonelėje ištirpdytu šokoladu ir viskiu. Tada gautą kremą gerai atšaldykite šaldytuve. Iškepusi ir atšalusi biskvitą perpjaukite į dvi dalis. Vieną jų ištepkite šaltu kremu ir uždėkite kitą. Paruoškite glaistą, ant mažos ugnies kaitindama grietinėlę, šokoladą, sviestą ir cukrų. Kai glaistas taps vientisa mase, supilkite į jį viskį, tada sumaišykite ir užpilkite ant torto.