Šokoladinis varškės tortas su žemės riešutų sviestu

Šokoladinis varškės tortas su žemės riešutų sviestu

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Tęsiant šventinių patiekalų rubriką – dar vienas nuo švenčių likęs neįkeltas skanėsto receptas –  šokoladinis, su subtilia žemės riešutų sviesto gaidele. Nesudėtingai paruošiamas ir labai skanus.
Nedideliam, 18-20 cm. skersmens tortukui

Reikia:

  • 80 g. “Oreo” tipo sausainių (sutrinti iki trupinių)
  • 4 v.š. tirpinto sviesto
  • 250 g. kreminio sūrio (tokio kaip “Philadelphia” ar kt.) – galima naudot kreminę varškę ar paprastą varškę, tik skonis ir konsistencija bus kitokie
  • 100 g. cukraus pudros
  • 2 kiaušiniai
  • 80 g. juodo (galima keisti pienišku) šokolado, tirpinto
  • 80 g. žemės riešutų sviesto
  • 100 g. (galima mažiau) šokolado (glajui), tirpinto

Gaminimas:

Į sausainius įpilti tirpintą sviestą, išmaišyti. Kepimo formą, nuimamais kraštais, iškloti kepimo popierium (arba tik ištepti riebalais), suberti sausainių/sviesto mišinį, paskleisti ant dugno, paspausti, kad susiformuotų tolygus sluoksnis. Padėti į šaldytuvą.

Kreminį sūrį išplakti su cukraus pudra, kiaušiniais,  tirpintu šokoladu (80 g.), žemės riešutų sviestu.

Supilti ant paruošto torto pagrindo.

Kepti 180°C orkaitėje ~40-50 min. Po 40 min patikrinti, jeigu tortas dar skystokas – kepti ilgiau.

Ant atvėsusio torto supilti glajui skirtą tirpintą šokoladą (deja, namie užtektinai šokolado neturėjau, tad maniškis tik vietomis patepliotas).

Skanaus!
Už idėją labai ačiū Medėjai.
Šokoladinis varškės tortas su žemės riešutų sviestu
Šokoladinis varškės tortas su žemės riešutų sviestu
Šokoladinis varškės tortas su žemės riešutų sviestu