ŠVEDIŠKAS OBUOLIŲ TORTAS
500 g obuolių,
80 g sviesto arba margarino,
½ stiklinės cukraus,
125 g migdolų,
šaukštas miltų,
½ citrinos sulčių ir žievelė,
2 kiaušinai.
Obuoliai nulupami, išėmus sėklalizdžius, supjaustomi plonomis skiltelėmis. Truputį vandens sumaišoma su šaukšteliu cukraus ir pavirinama. Šiame sirupe keletą minučių patroškinamos obuolių skiltelės. Likęs cukrus ištrinamas su sviestu, sudedami tryniai, suberiami malti migdolai, citrinos žievelė, supilamos citrinos sultys. Baltymai išplakami su trupučiu cukraus ir sumaišomi su paruošta mase. Ugniai atsparaus stiklo indas ištepamas sviestu, dugnas išklojamas obuolių skiltelėmis, ant jų užpilama obuolių masė. Kepama nelabai karštoje orkaitėje 45 min. Tortas patiekiamas su visu indu, kaip saldus patiekalas, apipiltas šaltu vaniliniu padažu.