Tiramisu tortas

Tiramisu tortas

Recepto autorius: Dalios svetainė

Klasikinio tiramiso variacija be tradicinių savoiardi sausainių. Užtat su pūkiniais biskvito sluoksniais. Labai purus, saikingai saldus, drėgnas ir, žinoma, sotus tortas su maskarponės-grietinėlės kremu. Mano nuomone, tikrai vykęs tiramiso variantas.

Tiramisu torto ingredientai skirti 24 cm skersmens formai:
Biskvitui reikės:

  • 6 kiaušinių
  • stiklinės miltų
  • 4 v.š. krakmolo
  • 3/4 stiklinės cukraus

Sirupui:

  • 150 ml verdančio vandens
  • 3 a.š. tirpios kavos
  • 60 ml Amareto likerio

Kremui:

  • 800 g maskarponės sūrio
  • 200 g riebios grietinėlės
  • 80 g cukraus pudros *
  • 1,5 a.š vanilės ekstrakto

Priedas – 80 g tarkuoto šokolado
* – kas mėgsta tikrai saldžiai, siūlyčiau dėti daugiau cukraus pudros

Orkaitę įkaitiname iki 170 °C. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi ir patepame riebalais.

Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Baltymus išplakame, palaipsniui beriame cukrų. Po vieną sudedam trynius ir po kiekvieno paplakame. Sumažiname mikserio greitį ir po truputį beriame sijotus miltus su krakmolu. Gautą tešlą supilame į paruoštą kepimo formą ir šauname orkaitėn. Kepame maždaug 30 minučių, kol į biskvito vidurį įsmeigtas ir ištrauktas medinis krapštukas bus sausas.

Iškepusį biskvitą išimam iš orkaitės. Ir Dėmesio! iš kokių 60 cm aukščio numetam ant paminkštinto tvirto paviršiaus, pvz., ant grindų padėtos sulankstytos paklodės. Recepto autorė nurodo, kad baimintis nereikia, mat šis būdas apsaugo biskvitą nuo sukritimo. Tiesą sakant, išbandžiau tokį eretišką dalyką 🙂 Ir ką gi, biskvitas nesulūžo, nesukrito. Nors, gal nebūtų sukritęs ir nenumestas 🙂 Taigi išimtą biskvitą ataušiname ant grotelių.

Išmaišome sirupui skirtus produktus ir atvėsiname. Ataušusį biskvitą perpjaunam horizintaliai į tris dalis.

Pertepimo kremui iki purumo suplakame maskarponę su grietinėle, cukraus pudra ir vanile.

Vieną biskvito lakštą sudrėkiname kavos sirupu, užtepame dalį paruošto maskarponės kremo, užtarkuojame šokolado. Dedame antrą biskvitą ir viską kartojame. Surinkus tortą, viršų ir šonus aptepame likusiu kremu, pabarstome šokoladu. Puošiame savo nuožiūra (maniškis puoštas šokoladu ir kavos pupelėmis šokolade). Tortą mažiausiai keturias valandas arba per naktį palaikome šaldytuve. Skanaus 🙂

Šaltinis: Śladami Słodkiej Babieczki

Tiramisu tortas
Tiramisu tortas
Tiramisu tortas