Grietininis tortas „Žozefina“

Recepto autorius: Dalios svetainė
Grietininių tortų mylėtojams – tortas „Žozefina“. Jį ne tik paprasta pagaminti, jis dar turi savo paslaptį – įdomų biskvitą, kurio pagrindą sudaro razinos. Švelnaus skonio, vaikystę primenantis tortas.
Produktai skirti 24 cm skersmens tortui.
Torto papločiams reikės:
- 2 kiaušinių
- 100 g cukraus
- 180 ml pieno
- 250 g razinų
- 15 g sodos (arba kepimo miltelių) *
- 200 g miltų
Kremui reikės:
- 180 g minkšto sviesto
- 150 g cukraus pudros
- 800 g grietinės (riebios) **
- 10 g vanilinio cukraus
Sulaistymui – 70 ml likerio
Apibarstymui – šokolado (tarkuoto)
* – soda „nugesinama“ actu;
** – patartina imti 30% ir riebesnę grietinę, kremas geriau sustings.
Gaminant papločius tortui, pirmiausia užvirintame vandenyje išmirkome razinas. Išmirkusias gerai nusausiname ir sumalame/sutriname.
Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir patepame sviestu.
Palaipsniui beriant cukrų išplakame kiaušinių baltymus. Plakame iki standžių putų. Atskirai iki kreminės konsistencijos išplakame kiaušinių trynius ir įmaišome į baltymų masę. Į trintas razinas supilame pieną ir „nugesintą“ sodą. Išmaišome. Suberiame išsijotus miltus ir viską išmaišome. Tešlą padaliname į tris dalis ir iškepame tris papločius. Kepame maždaug 15 minučių. Iškepusius papločius ataušiname ir sulaistome likeriu.
Ruošiant torto kremą, su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi išplakame minkštą sviestą. Tada sukrečiame grietinę ir išmaišome.
Surenkama tortą. Papločius gausiai aptepame paruoštu kremu, dedame vieną ant kito. Torto viršų ir šonus taip pat aptepame grietininiu kremu. Surinktą tortą bent 10-12 val. palaikome šaldytuve. Geriausia būtų palaikyti per naktį. Prieš patiekiant tortą apibarstome tarkuotu šokoladu, puošiame savo nuožiūra (mūsiškės iki šalnų derančios braškės prašyte prašėsi būti panaudotos 🙂 ). Skanaus 🙂
Šaltinis: Taste Your Life