TORTAS IŠKART


4 kiaušiniai
4 obuoliai
4 šaukštai cukraus
100 g sviesto (galima margarino)
4 šaukštai grietinės
šaukštelis sodos (nugesinti grietinėje)
po šaukštą aguonų ir kakavos miltelių,
po saują bet kokių riešutų ir razinų
žiupsnelis cinamono
truputis cukraus pudros, sumaišytos su vanile
miltų.

Kiaušinius su cukrumi išplakti mikseriu, plakant sudėti sviestą (kambario temperatūros), supilti nugesintą sodą kartu su grietine, miltus, paprastai 4 šaukštus su kaupeliu. Suberti aguonas. Išeina tirštos grietinės masė.
Nulupti obuolius, išėmus sėklides, supjaustyti skiltelėmis. Torto forma patepti riebalais, pabarstyti džiūvėsėliais ir suguldyti obuolių skilteles, apibarstyti cinamonu. Užpilti pusę masės. Tada apibarstyti razinomis ir smulkintais riešutais. Užpilti pusę likusios masės, į kitą suberti kakavos miltelius, išmaišyti ir užglaistyti viršų paliekant šiek tiek šviesių tarpelių, kad būtų lengviau stebėti kepimą.
Kepti 250 C orkaitėje 15 min., paskui 15 min. – 200 C ir 15 min. – 150 C. Iškepusį išversti ant drobelės, kad obuoliai būtų viršuje. Kiek atvėsusį apibarstyti cukraus pudros ir vanilės mišiniu.