Tortas \"Mozaika\"


Ingridientai:
1 pakelis forminių sausainių
75 g sviesto
4 šaukštai citrinos sulčių
1 šaukštas miltinio cukraus
400 g riebios varškės
400 g grietinėlės
4 šaukštai želatinos
3 pakeliai želė (geltonos, oranžinės, žalios spalvos)
1 stiklinė cukraus
1 citrinos nutarkuota žievelė
Papuošimui: 5 kiviai
1 bananas
3 apelsinai
100 g grietinėlės
2 šaukštai cukraus
Paruošimo būdas:
Sausainius sumalame mėsmale ir sumaišome su miltiniu cukrumi, minkštu sviestu bet 1 šaukštu citrinų sulčių. Sausainių masę sudedame į tortinę formą ir išlyginame, kad gautume vienodo storio paplotį tortui.
Geltoną, oranžinę ir žalią želė paruošiame, kaip nurodyta ant pakuočių. Sustingusią želė supjaustome kubeliais.
Varškę sutriname per tinklelį. Suplakame grietinėlę. Sumaišome grietinėlę, varškę, cukrų, citrinos žievelę ir sultis bei želė kubelius. Maišydami supilame nedideliame vandens kiekyje išbrinkintą ir ištirpintą želatiną.
Masę sukrečiame į tortinę formą ant sausainių papločio, išlyginame paviršių ir 1 val. laikome šaltai.
Iš formos išimto torto šonus apibarstome trupiniais. Tortą papuošiame vaisiais ir pasaldinta plakta grietinėle.