Tortas "Obuoliukas"


150 g forminių sausainių,
500 g obuolių (šviežių),
150 g scviesto,
2 tryniai,
2 šaukštai želatinos,
0.5 stiklinės razinų,
100 g riešutų,
1 stiklinė cukraus,
3 stiklinės sulčių ar skystis nuo kompoto,
3 žali arba koncervuoti obuoliai.

Sviestas išsukamas, į jį sudedami ištrinti tryniai su cukrumi. Želatina 40 min. brinkinama ir ištirpinama 1 stiklinėje skysčio.
Obuoliai nuplaunami, nusausinami ir, išėmus sėklalizdžius, sutarkuojami tiesiog į išsuktą sviesto ir trynių masę.Maišant sudedami kiti priedai, tarkuoti (smulkinti) sausainiai, razinos, riešutai, pabaigoje supilama tirpinta želatina ir visos sultys arba skystis nuo kopmoto.
Paruošta torto masė sukrečiama į sandarią formą, prieš tai ją perpylus vandeniu ir pabarsčius cukrumi.Tortas šaldomas 2-3 val.Išvertus iš formos, puošiamas blanširuotais (nuplikytais, kad netamsėtų) arba koncervuotais obuoliais iš kompoto.Puošti tinka įvairiomis uogomis, kitais vaisiais.