Tortas su Snickers šokoladu

Tortas su  Snickers šokoladu

Recepto autorius: Skanėstai

Zyziau zyziau visiems, kam netingiu, kad visai neturiu kada virtuvėn įlyst per tuos mokslus, o taip norisi kažko skanaus… Tai paaukojau vieną vakarą ir nupėdinau pažiūrėt, ko turiu šaldytuve. 🙂 Taip ir gimė šis torčiukas, anei jokio recepto, jokios nuovokos, ar pavyks, ar bus skanu, bet ragautojams labai patiko, o ir aš pati nenusivyliau.

Papuoštas “nezgrabnai“, kaip ir sakiau – ką turėjau, su tuo ir verčiausi. 😀
Tortas gaunasi didžiulis (~27cm skersmens), tad jei norisi, galima mažinti ingridientus. Aš, žinodama, kad vėl kažką gamint laiko neturėsiu dar ilgai norėjau, kad užtektų kelioms dienoms. Nes pas mus namuose tokie skanėstai “neužsistovi“, o šį sudorojom per tris dienas, tai džiaugiaus savo išmone padaryt gigantišką saldumyną. 🙂

Reikia:

  • 500 g liesos varškės
  • Rikotos sūrio 150 g
  • Plaktos grietinėlės 420 g
  • Indelio (397g) kondensuoto pieno
  • 3 “maži“ Snickers batonėliai
  • Selga sausainių 2 pakeliai
  • 150 g sviesto
  • želatinos 4 v.š.

Eiga:
Pirmiausia sutrupinau sausainius, užliejau lydytu sviestu ir sukrėčiau į formą, kurioje gaminsiu tortą. Paspaudžiau, kad geriau suliptų sausainiai ir uždengusi maistine plėvele patalpinau į šaldytuvą.

Želatiną užpyliau 150ml šalto vandens, išmaišiau ir leidau brinkti. Varškę pertryniau šakute, grietinėlę suplakiau, supyliau kondensuotą pieną, įmaišiau rikotą ir viską sumaišiau su varške. Snickers batonėlius susmulkinau, įmaišiau į kremo masę. Išbrinkusią želatiną šiek tiek pakaitinau, kad “atgytų“ ir lengvai maišytųsi. Ji buvo vos vos drungna, jokiu būdu ne karšta. Pyliau ją į kremą, gerai išmaišiau ir viską sudėjau ant sausainių.

Šaldytuve laikiau per naktį. 🙂
Tortas su “Snickers“ šokoladu
Tortas su “Snickers“ šokoladu