Tortas su Snickers šokoladu

Recepto autorius: Skanėstai
Zyziau zyziau visiems, kam netingiu, kad visai neturiu kada virtuvėn įlyst per tuos mokslus, o taip norisi kažko skanaus… Tai paaukojau vieną vakarą ir nupėdinau pažiūrėt, ko turiu šaldytuve. ? Taip ir gimė šis torčiukas, anei jokio recepto, jokios nuovokos, ar pavyks, ar bus skanu, bet ragautojams labai patiko, o ir aš pati nenusivyliau.
Papuoštas “nezgrabnai“, kaip ir sakiau – ką turėjau, su tuo ir verčiausi. ?
Tortas gaunasi didžiulis (~27cm skersmens), tad jei norisi, galima mažinti ingridientus. Aš, žinodama, kad vėl kažką gamint laiko neturėsiu dar ilgai norėjau, kad užtektų kelioms dienoms. Nes pas mus namuose tokie skanėstai “neužsistovi“, o šį sudorojom per tris dienas, tai džiaugiaus savo išmone padaryt gigantišką saldumyną. ?
Reikia:
- 500 g liesos varškės
- Rikotos sūrio 150 g
- Plaktos grietinėlės 420 g
- Indelio (397g) kondensuoto pieno
- 3 “maži“ Snickers batonėliai
- Selga sausainių 2 pakeliai
- 150 g sviesto
- želatinos 4 v.š.
Eiga:
Pirmiausia sutrupinau sausainius, užliejau lydytu sviestu ir sukrėčiau į formą, kurioje gaminsiu tortą. Paspaudžiau, kad geriau suliptų sausainiai ir uždengusi maistine plėvele patalpinau į šaldytuvą.
Želatiną užpyliau 150ml šalto vandens, išmaišiau ir leidau brinkti. Varškę pertryniau šakute, grietinėlę suplakiau, supyliau kondensuotą pieną, įmaišiau rikotą ir viską sumaišiau su varške. Snickers batonėlius susmulkinau, įmaišiau į kremo masę. Išbrinkusią želatiną šiek tiek pakaitinau, kad “atgytų“ ir lengvai maišytųsi. Ji buvo vos vos drungna, jokiu būdu ne karšta. Pyliau ją į kremą, gerai išmaišiau ir viską sudėjau ant sausainių.
Šaldytuve laikiau per naktį. ?