Upėtakis su imbieru ir šparaginėmis pupelėmis

Upėtakis su imbieru ir šparaginėmis pupelėmis

Recepto autorius: Skanėstai

Kadangi žuvį valgome gana retai, tai norėjosi paruošti ją ypatingai. Ir nors iš tikrųjų nieko čia mandro, bet skonis tikrai buvo ypatingas.. 🙂

2 porcijoms reikia:

  • 4 upėtakio gabaliukų
  • 1 nedidelės imbiero šaknies
  • 100 g ryžių
  • 200 g žaliųjų šparagų
  • 2 v.š. sausoje keptuvėje pakepintų sezamų

Marinatui:

  • 2 v.š. medaus
  • 5 v.š. sojos padažo
  • 1-2 skiltelės česnako

Eiga: susmulkinti česnaką ir sumaišyti visus marinato ingridientus. Kadangi aš neturėjau skysto medaus, tai kad gautųsi vientisa konsistenciją viską šiek tiek pašildžiau. Upėtakio gabaliukus sudėjau į marinatą ir laikiau šaldytuve kokį pusvalandį. Imbierą nuskutau ir supjausčiau plonais plonais šiaudeliais, kuriuos pakepinau trijuose šaukštuose aliejaus. Kepinau kokias 5 minutes, kol imbieras šiek tiek pagelto, tapo traškus, tuomet jį susėmiau (perkošiau aliejų) ir tame imbieriniame aliejuje kepinau žuvį. Iš pradžių po kelias minutes ant didelės ugnies iš abiejų pusių, o po to supyliau likusį marinatą ir dar patroškinau ~7 min. Šparagus viriau pasūdytame vandenyje 8-10 min. Išvirtus ryžius sumaišiau su paskrudintais sezamais. Tiekdama ant žuvies dar pyliau šiek tiek padažo iš keptuvės, uždėjau pakepintus imbiero šiaudelius. Pirštus galima apsilaižyti kaip skanu buvo! Taip nekasdieniška, neįprasta… 🙂