Trapios tešlos pyragas su braškėmis
Jums reikės:
Pagrindui: 400g miltų,
160g cukraus,
1/2 pakelio vanilinio cukraus,
250g sūdyto sviesto,
1 baltymo.
Kremui: 4 trynių,
1 pakelio vanilinio cukraus,
100g cukraus,
300g grietinės,
10g krakmolo,
1 apelsino sulčių ir žievelės.
Įdarui: 1,3kg braškių,
4 šaukštų apelsinų marmelado.
Sumaišyti miltus, cukrų ir vanilinį cukrų, pridėti mažais gabaliukais sukapotą sviestą, greitai suminkyti tešlą. Suvynuiokite ją į foliją ir palikti 2 val. šaltai.Stačiakampę plokščią kepimo formą(35x20cm) iškloti kepimo popieriumi. Tešlą iškočioti, kad būtų apie 1cm storio, ir sudėti į formą, subadyti šakute ir plonai aptepti truputį paplaktu baltymu. Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Gerai sumaišyti visus kremo komponentus, sukrėsti ant torto pagrindo ir kepti dar 15-20 min., kol kremas sustandėja. Išėmus iš orkaitės atvėsinti, kraštą apipjauti peiliu ir palikti formoje atšalti. Išėmus ir nuėmus kepimo popierių perpjauti perpus išilgai, o paskui supjaustyti 3 cm pločio gabaliukais. Braškes nuplauti, nuskabyti kotelius. Ant kiekvieno pyragaičio uždėti po tris uogas viršūnėlėmis aukštyn. Marmeladą 1-2 min. pavirinti mažame puodelyje su 2 šaukštais vandens. Braškes atsargiai aptepti karštu marmeladu.