Trupinių pyragas
Trupiniams reikės:
380g sviesto,
500g miltų,
stiklinės cukraus,
žiupsnelio druskos.
Tešlai:
300g miltų,
200g sviesto,
100g cukraus,
2 šaukštelių vanilinio cukraus,
1 kiaušinio,
340ml braškių džemo,
150g tirštos grietinėlės,
120-150g cukraus pūdros.
Puodelyje ištirpdykite sviestą. Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska. Pamažu pilkite šiltą sviestą, pirštais minkydama ingredientus taip, kad susidarytų trupiniai. Padėkite, kad atšaltų.
Tešla: miltus ištrinkite su sviestu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniu. Iškočiokite ir tešla išklokite riebalais pateptą kepimo formą. Paruoštą tešlą patepkite džemu ir pabarstykite trupiniais. Kepkite 40 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Cukraus pudrą sutrinkite su 3-4 šaukštais vandens. Liukru aptepkite pyragą.