ŽELĖ TORTAS
1 didelis indelis grietinės
cukraus
2 kiaušinių baltymai
želatinos
mandarinų arba apelsinų
papuošimui: sausainių
kokoso drožlių,
mandarinų arba apelsinų.
Darbo eiga.
išplakame grietinę su cukrumi. Želatiną išbrinkiname ir ištirpdome.
Kiaušinių baltymus išplakame iki purumo. Išplaktus baltymus, grietinę ir
želatiną sumaišome. Sudedame mandarinus arba susmulkintus apelsinus. Dar
kartą sumaišome. Visą masę supilame į indą. Pastatome šaltai, kad sustingtų.
Po to puošiame sutrintais iki smulkumo sausainiais ir kokoso drožlėmis. Ant
viršaus uždedame dar mandarinų puselių arba apelsinų.
Pastaba: produktų kiekis neribojamas, galima imti ir mažesnį kiekį ir
didesnį, tai priklauso nuo to, kokio dydžio darysite tortą.